Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken kenmerkt zich door gebruik van verse groente/fruit, organische oliën(olijfolie en argan olie) en niet te vergeten een uitgekiende combinatie van kruiden. Een lekker stukje vlees, vis of kip in combinatie met het Marokkaanse gevoel van eten maken resulteert in overheerlijke gerechten die de smaakpapillen laten reizen langs een gevoel van rust en voldoening. Het gevoel dat is beïnvloed door verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

 

Gevoel

Het gevoel dat wordt doorgegeven van moeder op zoon of dochter. Het gevoel dat zich niet kenmerkt door grammen of centiliters , maar door wat de ziel op dat moment zegt. Het gevoel waar respect voor de ingrediënten en liefde voor de gast centraal staan. Het gevoel dat een ode is aan onze hard werkende moeders, want het zijn hun handen die hebben gezorgd voor traditie, verfijning en in standhouding van het gevoel. Het gevoel dat door hun toedoen wereldwijd bekend is geworden. Het gevoel dat een vooraanstaande niveau heeft ingenomen in het dagelijkse leven van mensen wereldwijd.  Het gevoel dat Marokko tot een ware handelsmerk heeft gemaakt. Ervaar het zelf, eet smakelijk!

 

De tajine

Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De tajine is een oude kookpan uit Noord Afrika die gemaakt is van klei. Klei houdt de warmte goed vast waardoor de gerechten gelijkmatig verwarmd worden en al sudderend langzaam garen.